12-12-12: ‘Geen recordaantal bruiloften ondanks bijzondere datum’

Kent u iemand die vandaag in het huwelijk treedt? Dat is natuurlijk heel goed mogelijk, maar het is zeker geen zekerhedidje. Want het mag dan voorlopig even de laatste keer zijn dat er weer zo’n bijzondere datum passeert, er zullen vandaag (op 12-12-’12) geen huwelijksrecords gebroken worden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Dat heeft er vooral mee te maken dat de winter geen populaire trouwperiode is. ”Er zullen heus wel meer mensen trouwen omdat mensen graag op een bijzondere dag trouwen. Ze hebben tegenwoordig ook de tijd om een leuke datum uit te zoeken, vroeger trouwden mensen sneller. Maar de winter is niet zo geschikt voor huwelijken, al zijn januari en februari echt het laagseizoen. Het liefst trouwt men in de periode net voor of na de zomervakantie, omdat de kans op mooi weer dan groter is”, aldus demograaf Jan Latten van het CBS. Dat blijkt ook uit een rondgang langs diverse gemeenten. Er wordt wel veel vaker getrouwd dan op een normale woensdag, maar andere data, zoals 07-07-07 en 08-08-08, waren aanzienlijk populairder.

Dat blijkt ook uit cijfers van het CBS. In de afgelopen 12 jaar passeerde telkens een dag waarop de dag-, maand- en jaaraanduiding uit hetzelfde getal bestonden. Het meest populair was 08-08-08, toen bijna 3000 mensen in het huwelijksbootje stapten. Ook 7 juli 2007 en 9 september 2009 waren enorm populair met respectievelijk 1888 en 1713 huwelijken.

Juni en mei zijn ook populaire maanden, zo blijkt. Anderzijds was 05-05-05 bevrijdingsdag en dat temperde de trouwdrift. De tiende van oktober 2010 was ook niet populair met 255 huwelijken, dat komt omdat het een zondag was.

Lees ook:Man trouwt geit
Lees ook:Eilandengroep Samoa verandert van datum (!)
Lees ook:11-11-11 ook een prima dag om te scheiden
Lees ook:Jezus Christus voor homohuwelijk
Lees ook:Caroline Tensen trouwt einde van de zomer …als net niet 50-plusser…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>