Vergrijzing bij politie: steeds meer 50-plussers

Schermafbeelding 2013-05-17 om 13.12.26Tsja… het zal toch inmiddels voor niemand meer een nieuwtje zijn dat Nederland vergrijst, met alle gevolgen van dien. Minister Opstelten maakt zich zorgen over de vergrijzing binnen de politie. Bijna eenderde van de agenten is ouder dan 50 jaar en dat aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen. “Dit is ongewenst”, schrijft minister Opstelten aan de Tweede Kamer. Hij vreest dat de oudere agenten het werk op straat fysiek niet meer aankunnen. Opstelten schrijft zijn brief naar aanleiding van het jaarverslag van de Nederlandse politie, dat gisteren is verschenen. Daaruit blijkt dat de gemiddelde leeftijd van de 51.000 agenten die op straat werken is gestegen naar 41,7 jaar.

Bij ongewijzigd beleid zal er volgens de minister rond 2020 een “bult ouderen” bij de politie zijn. Hij schrijft dat er al stappen zijn ondernomen. Zo zijn er tussen 2010 en 2012 relatief veel agenten-in-opleiding aangenomen. Uit het jaarverslag blijkt ook dat het blauw op straat vorig jaar verder is toegenomen. Er waren 51.552 voltijdsbanen voor agenten op straat tegen 50.587 in 2011.

Lees ook:We gaan binnenkort digitaal op de bon
Lees ook:Bezoekje aan een prostituee? Bel de infolijn
Lees ook:Politie zet uit protest alle sirenes aan
Lees ook:Politie Nederlands Limburg krijgt camera op pet
Lees ook:Oudere verwarde winkeldief wel of niet beboeten met 151 euro?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>