Toestand Mandela kritiek

De gezondheidstoestand van de voormalige president van Zuid-Afrika Nelson Mandela is nu toch echt kritiek meldt de Zuid-Afrikaanse regering in een verklaring. De 94-jarige oud-president ligt in een ziekenhuis in Pretoria, waar hij 8 juni werd opgenomen met een longontsteking die opnieuw de kop had opgestoken.

 

 


De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma en de vicepresident van het ANC Cyril Ramaphosa brachten zondagavond een bezoek aan Mandela en kregen van de behandelende artsen te horen dat diens toestand in het afgelopen etmaal kritiek was geworden. Zuma en Ramaphosa spraken in het ziekenhuis ook Mandela’s vrouw Graca Machel.

Twee dagen geleden werd de toestand van Mandela ook al zorgwekkend genoemd. Zijn lever en nieren zouden nog slechts op 50 procent functionaren en heeft hij inmiddels verschillende operatieve ingrepen ondergaan. Volgens bronnen heeft de oud-president zijn ogen al dagen niet meer geopend. Familieleden zouden bespreken hoeveel medische ingrepen genoeg zijn voor een oude en ernstige zieke man.

Ook Mandela’s ex-vrouw Winnie zocht hem vandaag op in het ziekenhuis.

Lees ook:Nam Winnie afscheid van Nelson Mandela?
Lees ook:VN viert donderdag 95ste verjaardag Nelson Mandela
Lees ook:Nelson Mandela (95) overleden
Lees ook:‘Nelson Mandela snel weer naar huis’
Lees ook:Eigen kledinglijn Nelson Mandela gelanceerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>