Prins Charles is opa!!!

De bevolking van Groot-Brittannië kan feest vieren….de royal baby is geboren!!! Kate, de hertogin van Cambridge en echtgenote van kroonprins William is vandaag om 16.24 uur (plaatselijke tijd) bevallen van een gezonde zoon. De baby weegt iets minder dan vier kilogram en maakt het goed.

 

 

 

De bekendmaking van de geboorte liet even op zich wachten, omdat volgens traditie de koningin als eerste moest worden geïnformeerd.

Moeder en zoon zullen een nacht doorbrengen in het ziekenhuis, waar Diana iets meer dan dertig jaar geleden beviel van prins William.
Prins Charles heeft laten weten ‘ontzettend trots en blij te zijn’ dat hij voor de eerste keer grootvader is geworden. “Dit is een heel bijzonder moment voor William en Kate, we kijken er naar uit om onze kleinzoon te ontmoeten.”
Het kind van prins William en Kate is de eerste die de titel prins van Cambridge heeft gekregen. De naam van de baby zal later pas bekend worden gemaakt.

Leuk weetje…… Kates bevalling werd geleid door dokter Marcus Setchell. De 70-jarige gynaecoloog stelde speciaal voor de koninklijke baby zijn pensioen uit. Hij was ook de gynaecoloog van Queen Elizabeth. Zijn zoon Tom wordt zijn rechterhand, en zal wellicht in de toekomst de royals bij hun bevallingen begeleiden.

Lees ook:De koninklijke baby heeft een naam!
Lees ook:Prins Charles wint inlichtingen in over aanstaand opa-schap
Lees ook:Ligt Kate ‘as we speak’ te bevallen?
Lees ook:Filmpje: ‘Nederlandse Royal Wedding’
Lees ook:Prins Charles steelt als opa vooralsnog geen harten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Prins Charles is opa!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>