Veiling: 2,4 miljoen euro voor een Superman-stripboek

Schermafbeelding 2014-08-26 om 10.36.34Heeft u nog oude stripboeken in huis? Ik wel, maar ik kan me echt niet voorstellen dat er eentje tussen zit die ook maar een heel klein beetje in de buurt kan komen in een fractie van de prijs van de strip uit dit bericht: Een bijna tachtig jaar oude uitgave van een stripboek van Superman is sinds maandag het duurste stripboek ter wereld. Een bieder op een onlineveiling had er liefst 2,4 miljoen euro voor over. Pfoei… daar kun je heeeeel lang een abonnement op de Donald Duck voor nemen!

De veiling startte tien dagen geleden op 1 dollar, maar het was toen al duidelijk dat er meer dan dat geboden zou worden op de in perfecte staat verkerende eerste uitgave van de allereerste strip van de legendarische superheld. Het oude record stond overigens ook op naam van eenzelfde eerste uitgave van de stripserie van Superman. In 2011 betaalde iemand 1,64 miljoen voor dat exemplaar.

Lees ook:Nieuwe Donald Duck voor de allerkleinsten
Lees ook:Duurste Nederlandstalige stripboek onder de hamer
Lees ook:Eerste Kuifje-album geveild voor 30.000 euro
Lees ook:Een eigen ei-Phone app voor Donald Duck!
Lees ook:Naast de LINDA. en de Maarten! is er nu de StripGlossy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>