Beleggen met inkomsten van lege blikjes levert fortuin op

Een neef van de 60-jarige Zweed Curt Degerman lacht zich rot, die hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken en zit er warmpjes bij dankzij zijn oom die dertig jaar lang op straat liep, gekleed in lompen. Hij vulde zijn dagen met het verzamelen van achtergelaten bierblikjes en elke dag liep hij ook eens langs in de bibliotheek. Hij las er dan de kranten. De inwoners uit Skellefteå kenden hem allemaal. Hij was een deel van het straatbeeld geworden. Maar de ‘blikjesman’ had een groot geheim….

Wat niemand wist was dat hij op de beurs speculeerde met het geld dat hij voor de lege blikjes kreeg. Gekleed in een blauwe jas en een kapotte broek kwam hij dagelijks bij de bibliotheek om daar gratis de krant te lezen. Hierdoor leerde hij de beurs op zijn duimpje kennen, de beurs was zijn speelterrein.Van het geld dat hij daarmee verdiende, ruim één miljoen euro, kocht de blikjesman een mooie villa en honderdvierentwintig goudstaven. Curt overleed in de herfst van vorig jaar aan een hartaanval in zijn slaap.

En de neef? Die heeft alles geërfd omdat hij de enige was die hem nog kwam opzoeken.

Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((19)
Lees ook:Ouderen die veel lezen genieten meer van het leven
Lees ook:Nieuwe verhalen van Sprookjesboom nu in unieke 3D lees- en kijkboeken
Lees ook:Als je leest geniet je meer van het leven
Lees ook:Tikje te laat: bibliotheekboek na 55 jaar (!) terug bezorgd

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Beleggen met inkomsten van lege blikjes levert fortuin op

  1. prostate massager

    I like it! I like it a lot. You know exactly what youre talking about, exactly where other people are coming from on this issue. Im glad that I had the fortune to stumble across your blog. Its definitely an important issue that not enough people are talking about and Im glad that I got the chance to see all the angles.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>