Op de riksja naar de Olympische Spelen……. vanuit China!!

Tjonge, je moet er wat voor over hebben zeg om de Olympische Spelen van dichtbij mee te maken.
De 57-jarige Chinese boer Chen Guanming is er zelfs twee jaar geleden voor op zijn riksja gesprongen, een rit van maar liefst 60.000 kilometer! Ik heb net een rondje van een uur door de polder gefietst en voel mijn kuiten al.

Dapper hoor!
Geheel vlekkeloos verliep de tocht echter niet…..
In de eerste landen – Maleisië, Thailand en Vietnam – moest hij acht keer per dag zijn kleren uitwringen omdat ze doorweekt waren van het zweet. In Thailand kreeg de fietsende boer te maken met overstromingen.

In Birma waren er vervolgens problemen met zijn visum, waardoor Chen moest om fietsen via de duizenden meters hoge bergtoppen van Tibet. Na het ook niet altijd even veilige Pakistan, Afghanistan en Iran kwam hij aan in Turkije, waar het -30 graden Celsius was. Vier dagen lang zat Chen ingesneeuwd voordat hij zijn reis kon vervolgen.

Onderweg hield Chen zichzelf in leven door pakketjes te bezorgen en hij vroeg mensen om donaties. Makkelijk was het niet, maar wel de moeite waard. “Londen is prachtig. De mensen zijn erg aardig voor me”, zegt hij tegen BBC. “Als ik terugkom in China, zal ik iedereen vertellen hoe beschaafd men hier is.”

Deze man verdient ook een medaille vind ik!!

“Ik ben een groot fan van de Olympische Spelen”, zegt Chen met gevoel voor understatement. Ook voor de volgende Spelen in Rio de Janeiro stapt hij op de fiets.

Lees ook:Paul McCartney opent Olympische Spelen
Lees ook:Paul McCartney opent Olympische Spelen met Hey Jude
Lees ook:Man biedt hulp bij zelfmoord
Lees ook:Succespaard Bonfire is niet meer…
Lees ook:Olympische Spelen retrospelletje gelanceerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>