Opmerkelijke begrafenis…… op motor in glazen kist

Zondag verloor de 82-jarige Amerikaan Billy Standley de strijd tegen longkanker, tijd om zijn laatste wens in vervulling te laten gaan….een wens die hij al achttien jaar terug had bedacht: begraven worden bovenop zijn geliefde Harley Davidson Electra Glide. Volgens zijn familie hielp de motor Billy zijn avontuurlijke kant te bewaren.

 
e vervulling van de wens van Standley uit Mechanicsburg was niet makkelijk. Bill had een extra grote begraafplaats nodig voor de doodskist uit plexiglas waar de motor uit 1967 in paste. De begrafenisondernemer heeft met een speciaal metalen harnas ervoor gezorgd dat hij tot in de eeuwigheid goed op het zadel  blijft zitten. Hij wilde niet ongezien naar de hemel vertrekken, vandaar het doorzichtige glas.

Om het gevaarte van een doodskist onder de grond te krijgen, moest Billy drie extra plekken naast zijn al overleden vrouw Lorna kopen op de begraafplaats. Vijf jaar lang stond de kist, die zijn zoons Pete en Roy hadden gemaakt, in de garage. Hij was er zo trots op dat hij ‘m aan iedereen liet zien.

 

Lees ook:Hoe lekker dineer je in een doodskist
Lees ook:Hoogtepunt sterrenregen zaterdagochtend
Lees ook:“Roken doodde me” op lijkwagen
Lees ook:Carry Tefsen (75) krijgt rol in musical Billy Elliot
Lees ook:Opa in de bocht: ‘Bad Grandpa’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>