Hand in hand met de liefde van je leven sterven…

Een van mijn favoriete films is The Notebook. Samen sterven met de liefde van je leven: dat is toch wat we allemaal willen? Je begrijpt dus ook wel dat ik met tranen in mijn ogen dit artikel op HLN heb gelezen. Een bejaard echtpaar dat hand in hand sterft. Wat een prachtig einde… Ed en Floreen trouwden in 1953 en kregen samen twee kinderen en vervolgens kleinkinderen. 60 jaar lang waren onafscheidelijk.


Toen Ed werd opgenomen vanwege nierproblemen viel het gemis van zijn vrouw hem zwaar. Hij wilde haar weer zo snel mogelijk zien. De artsen vreesden echter dat hij een ambulancerit niet zou overleven. Het hield Ed niet tegen. Ook Floreens was slecht. Ze had hartproblemen en lag op sterven. Ed werd naar haar toe gebracht om de laatste uren met de liefde van zijn leven door te brengen. Omringd door familieleden hielden de twee elkaars hand vast. Floreen blies op 83-jarige leeftijd haar laatste adem uit op 7 februari en nog geen 36 uur later overleed haar 82-jarige man. De familie van het echtpaar noemde het ‘een perfect einde’ en zijn blij dat hun ouders samen mochten sterven.

Zo. En dan ga ik nu even een doos tissues vol snotteren.

Lees ook:Na 62 jaar huwelijk hand in hand sterven…
Lees ook:Een bijzondere liefde
Lees ook:Vijftig jaar lang opgesloten door je eigen vent
Lees ook:Boer Johan voorgoed samen met zijn Ingrid
Lees ook:80 jaar getouwd (en denken dat je het maar een week uithoudt!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>