Bizar verhaal: Italiaan krijgt te horen dat hij al jaren dood is…

Schermafbeelding 2014-03-11 om 21.30.03Het zal je gebeuren…  Je zou toch van schrik, verbazing en/of woede bijna een hartaanval krijgen en echt het leven laten… Waar ik het over heb? Over de boodschap die Francesco Giuzio onlangs kreeg. De 79-jarige man uit het Zuid-Italiaanse Bari, kreeg namelijk onlangs een telefoontje met het bericht dat hij al bijna zes jaar dood is. Zijn bank zei dat te hebben vernomen van de burgerlijke stand van de gemeente. Daar bovenop kwam een brief van het pensioenfonds: of hij de 72.000 euro te veel betaald pensioen wilde terugbetalen.

En er waren nog meer haken en ogen aan zijn leven na het overlijden: Zo mocht zijn arts de ‘dode’ geen broodnodige medicijnen voor zijn diabetes meer voorschrijven. Giuzio ging verhaal halen op het gemeentehuis. Daar had men geen verklaring voor de vergissing. Uiteindelijk kreeg Giuzio een ”certificaat van bestaan in leven” mee waarmee de bejaarde man zelf allerlei instanties moest aflopen, aldus de krant Corriere della Sera over het merkwaardige en pijnlijke verhaal.

Lees ook:Medicijngebruik ouderen moet jaarlijks worden gecontroleerd
Lees ook:Gezocht: Levensverhalen
Lees ook:Raar verhaal: 24 jaar om te bewijzen dat je leeft
Lees ook:Internethype: Oma van 90 jaar drinkt 16 Jupilers per dag
Lees ook:Bejaarde man leest eigen overlijdensadvertentie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>