Gestolen koordje Gouden Koets moet terug naar rechtmatige eigenaar

Schermafbeelding 2014-09-29 om 19.41.23Jeeeeetje! De ‘dief’ van het koordje van de Gouden Koets, moet zijn buit afstaan. Koning Willem-Alexander is niet boos op de bejaarde koordjesdief uit Sleeuwijk. De oud-brandweerman nam bijna zestig jaar geleden een koordje van de bekleding mee uit de Gouden Koets. Het stukje koets viel Priele letterlijk in handen toen hij tijdens het bewaken van het voertuig met zijn laars achter de koninklijke bank bleef hangen. “Ik had de Gouden Koets beschadigd, ik schrok me rot”, vertelde hij Omroep Brabant. Wat een lieverd ben je dan dat je daar mee naar voren komt. En dan moet je het dus weer inleveren… Wat een onzin. Wat gaat het Koninklijk Huis daarmee doen dan? Had die man z’n aandenken aan z’n bijzondere avontuur gegund!
In het antwoord dat de ‘dief’ zaterdag per post ontving, schrijft het Koninklijk Huis dat de openheid na bijna zestig jaar wordt gerespecteerd. Ook laat koning Willem-Alexander weten de excuses van de Brabander te accepteren. De stalmeester van de koning voegt daar wel met klem aan toe dat het op prijs wordt gesteld als Priele  het koordje op korte termijn terug zal brengen.

Lees ook:Prinsjesdag…… 200 jaar, beleef het mee!
Lees ook:Koninklijk Bloemenmozaïek
Lees ook:Prinses Beatrix nieuwe beschermvrouwe van De Hollandsche Molen
Lees ook:In het spoor van de Gouden Koets
Lees ook:Recordaantal bezoekers in 2015 voor het Koninklijk Paleis Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>