50-plusser wil rust en ontspanning op vakantie

blogJa, misschien klopt de uitkomst van de 50-plusser Vakantie Monitor van marktonderzoekbureau de Vos&Jansen wel: 50plussers willen rust op vakantie! Lekker toch? Vrijheid en relaxed! Ik zie er de lol niet (meer) van in als ik m’n kinderen met hele hordes vrienden op vakantie zie gaan.

Uit het onderzoek blijkt dat ik gelukkig niet de enige ben. Rust en ontspanning wil de 50plusser, maar wat ik dan weer opvallend vind is dat iets meer dan de helft aangeeft dat de vakantie toch wel (enigszins) vermoeiend is. Vermoeiend? Hoezo?

Voor de 50-plusser gaat de vakantie vooral om natuur en cultuur. We willen genieten van de natuur, veel wandelen en fietsen. Ook  cultuur snuiven zijn we dol op en daarbij zijn musea en het bekijken van steden favoriet. Het belangrijkste van de vakantie is dan ook het opdoen van allerlei indrukken. Het gaat om impressies, die we graag weer mee naar huis willen nemen en delen met anderen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 50-plussers hun vakantie goed plannen. We nemen de tijd om alles rustig uit te zoeken en voor te bereiden. Internet is daarvoor de belangrijkste bron, maar ook de eigen ervaringen en de ervaringen van anderen spelen een rol in het plannen van de vakantie. De meeste 50-plussers regelen hun vakantie helemaal zelf via internet of per telefoon.

Wat ook opvalt is dat de belangstelling voor cruises groot is. Met name onder 70-plussers staat de cruise op de eerste plaats van vakanties die men nog altijd zou willen doen. Gevraagd werd ook naar de grootste vakantie-ergernissen. De belangrijkste zijn: slechte/vuile accommodatie, geluidsoverlast, slecht weer en a-sociaal gedrag/overige vakantiegangers.

Bron: NU.nl

Lees ook:50-plusser vaak op vakantie en liefst lekker luxe
Lees ook:55-plusser gebruikt internet voor afsluiten zorgverzekering
Lees ook:ADV: Ouderen volop actief op internet
Lees ook:Senioren gaan steeds vaker op vakantie
Lees ook:Senioren gaan niet zonder tablet op vakantie!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “50-plusser wil rust en ontspanning op vakantie

  1. Angie Barth

    Dit klopt zeker! Ik merk dat de kleinschalige reizen die ik in de Sinaï (Egypte) organiseer zeer in trek zijn bij 50-plussers.
    Het zijn actieve maar relaxte vakanties (bv een kamelentocht, wandelreis met of zonder yoga), volop genieten van natuur én cultuur en na afloop een beetje uitrusten aan de Rode zee, ver weg van het massatoerisme. Met uiteraard mooi, zonnig weer: belangrijk!
    Je doet er zeker heel veel nieuwe indrukken op en ontmoet een andere cultuur: heel verfrissend en relativerend.
    Het avontuurlijke, niet alledaagse aspect van deze reizen spreekt de 50-plussers ook aan: een nieuwe uitdaging, volop gespreksstof na terugkomst!

    Angie Barth

      /   Reply  / 
  2. Arjan

    Onderzoek was in samenwerking met bureauvijftig en onder een voor Nederland representatief aantal 50-plussers. De resultaten laten uiteraard nog veel meer leuke en interessante zaken zien over reisgedrag van deze zeer diverse doelgroep, uiteraard ook uitgesplitst naar subdoelgroepen en segmenten. Niet iedereen is hetzelfde.

      /   Reply  / 
  3. Peter Guijt

    Wij organiseren kleinschalige actieve cultuurvakanties, wandelreizen en expedities op bijzondere plekken die nog onontdekt zijn door de massa. Wij merken ook dat juist deze kleinschalige reizen zeer in trek zijn bij 50-plussers. Over het algemeen zijn 50-plussers meer geïnteresseerd en staan open voor het ontdekken/beleven van andere culturen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>