Treinreizen in Europa door één kaartje stuk makkelijker

Hoe handig zou dat zijn: De Europese Unie wil een Europees systeem om een internationaal treinkaartje te boeken. Ook het plannen van een treinreis in Europa moet makkelijker worden. Ik denk dat heel veel reislustige 50-plussers deze plannen alleen maar toejuichen. “We moeten treinreizigers dezelfde naadloze boekingsfaciliteiten bieden als die van luchtvaartmaatschappijen”, benadrukte Eurocommissaris Siim Kallas (Transport) donderdag. Helemaal mee eens!Dat is nodig ”als we werkelijk willen dat mensen de trein nemen en het spoor op middellange afstanden werkelijk kan concurreren met het vliegtuig”. De commissie wil geleidelijk alle obstakels wegnemen die de ontwikkeling van het internationaal treinverkeer en een Europees plannings- en boekingssysteem in de weg staan, aldus Kallas. Als eerste stap moeten alle spoorwegmaatschappijen en kaartjesverkopers informatie kunnen uitwisselen over tarieven en dienstregelingen.

Lees ook:Betere toegang tot vliegtuig voor ouderen en mindervaliden
Lees ook:Telefoneren in de lucht straks mogelijk
Lees ook:SMS’en en bellen wordt goedkoper op vakantie
Lees ook:Slecht nieuws voor rijke oudjes: het wordt betalen!
Lees ook:Duur bellen op vakantie gaat worden aangepakt!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Treinreizen in Europa door één kaartje stuk makkelijker

  1. find cheap flights

    Treinreizen is het beste medium voor reizen. Bericht uit te leggen goede informatieve dingen over het reizen per trein. Voor Europa reizen EU rail pas is het beste en goedkope manier om Europa te ontdekken in de betaalbare prijzen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>