Frankrijk en Griekenland minder populaire vakantiebestemmingen

Het ziet er niet best uit voor het Grieks toerisme. Het land krijgt dit jaar waarschijnlijk een stuk minder Nederlandse vakantiegangers op bezoek. Tot en met vorige week zijn er namelijk 13 procent minder vakantieboekingen naar het land gedaan, zo blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ANVR. In totaal gaat het om zo’n 35.000 minder reizen. Een jaar geleden hadden Nederlanders al zo’n 265.000 boekingen gedaan.ANVR Directeur Oostdam denkt dat er een verband is met de politieke en economische situatie in Griekenland. Nederlanders hebben waarschijnlijk geen zin in gedoe tijdens hun vakantie als er alternatieven zijn. ”Je krijgt uitwijkgedrag.” Volgens Oostdam gaan veel Nederlanders nu liever naar andere zonnige oorden, zoals Turkije. Dat land is, met 11,6 procent meer boekingen dan een jaar geleden een stuk populairder geworden.
Nederlanders die naar Griekenland gaan, laten Athene vaker links liggen en boeken liever een strandvakantie op een van de eilanden, aldus de ANVR. Griekenland staat overigens nog steeds in de top 10 van meest populaire vakantiebestemmingen.
Spanje en Portugal, twee andere landen die lijden onder de crisis, doen het beter dan vorig jaar. Het aantal geboekte reizen naar Spanje steeg met 4,2 procent en naar Portugal met 8,2 procent. Verrassend is dat het aantal geboekte vakantiereizen naar Frankrijk met circa 13 procent is afgenomen. Een verklaring daarvoor heeft Oostdam niet. Touroperator TUI Nederland herkent het beeld dat de ANVR over Griekenland schetst. TUI krijgt echter niet massaal telefoontjes van bezorgde toeristen die niet meer op vakantie durven naar Griekenland. De Griekse brancheorganisatie voor toerisme HATTA liet vrijdag weten dat het slecht gaat met het toerisme in diverse regio’s in het land. Dat komt volgens haar omdat diverse media uit meerdere landen onterecht het beeld oproepen dat er chaos heerst in het Zuid-Europese land.

Lees ook:Gevolg van de crisis: minder mensen op wintersportvakantie
Lees ook:Reisadviezen Griekenland
Lees ook:Griekenland staat als vakantieland weer op de kaart!
Lees ook:Nederlanders vertoeven op vakantie het liefst in…Spanje
Lees ook:Aantal honderdplussers neemt toe!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frankrijk en Griekenland minder populaire vakantiebestemmingen

  1. Yvon

    In je vierde zin van het artikel ben je vergeten om het percentage in te vullen. In de toeristische gebieden is het rustig, geen chaos, gewoon een normale gastvrije vakantiesfeer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>