Volkorenbrood en kaas onze nummer één heimweeproducten

Schermafbeelding 2013-08-19 om 13.13.21Wat zijn wij Nederlanders toch verknocht aan ons bruine broodje kaas… Want als we terugkomen van vakantie, is dat het eerste waar we met lichte afkickverschijnselen naar grijpen, zo  blijkt uit onderzoek van Albert Heijn’s Pick Up Point onder ruim duizend mensen die met het vliegtuig op vakantie gingen. In de top 5 van boodschappen die Nederlanders meteen bestellen als ze thuiskomen, staat brood met 75 procent bovenaan. Inderdaad: nergens zo lekker als in Nederland! Groenten (65 procent), fruit (63 procent), kaas (59 procent) en vleeswaren (57 procent) worden het liefst gekocht om de lege koelkast weer mee te vullen. En wat sla jij als eerste in als je terug bent? Een top 4 van de ‘heimweeproducten’ bestaat uit volkoren brood, jonge en oude kaas, karnemelk en halfvolle melk en vleeswaren als rosbief en filet americain. Als ‘heimwee’ broodbeleg worden hagelslag en pindakaas het meest genoemd. De versheid en kwaliteit van de producten worden het meest gemist op reis. Of vakantiegangers producten missen, hangt niet zozeer af van de plek van bestemming, maar vooral van de duur van het verblijf. Vliegreizigers die langer op vakantie gaan, missen gemiddeld vaker Nederlandse supermarktproducten. Vrijwel alle vakantiegangers zijn op de terugreis alweer druk met denken over de klusjes die thuis op hen wachten. 43 procent van de ondervraagden pakt bij thuiskomst direct de koffers uit en ruimt de spullen op.
De post openen en oude kranten opruimen staan op de tweede plaats met 26 procent en de wasmachine aanzetten wordt door 7 procent van de ondervraagden bij thuiskomst meteen gedaan. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat mannen fanatiekere uitpakkers en opruimers zijn dan vrouwen. 46 procent van de mannen ruimt meteen op, tegenover 41 procent van de vrouwen. De vrouwen kiezen er liever voor om bij thuiskomt nog even niets te doen en zo lang mogelijk in de vakantiestemming te blijven. Ook studenten kiezen ervoor om nog even na te genieten, 41 procent spreekt na de vakantie direct af met vrienden om bij te kletsen of te borrelen.

Lees ook:Onderzoek wijst uit: kaas is wat wij missen op vakantie
Lees ook:Nederlandse man: wat de boer niet kent eet hij niet?
Lees ook:65-plusmannen laten massaal hun vrouwen de koffer inpakken
Lees ook:Nederlandse vakantiegangers laten pindakaas en drop thuis dit jaar
Lees ook:Het is de man die naar de vakantiebestemming rijdt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>