AmbianceTravel introduceert Slow Food reizen naar Italië

5 Pane e salame kopieLiefhebbers van Slow Food kunnen nu op reis naar Italië om nader kennis te maken met de authentiek Italiaanse keuken. Reisorganisatie AmbianceTravel.nl introduceert acht culinaire reizen waarbij de zintuigen een grote rol spelen. Zo is tijdens de reizen een aantal proeverijen van slow food producten inbegrepen en wordt er geluncht en gedineerd in restaurants die uitsluitend met slow food producten werken.

 

 

 

De Slow Food stichting is in 1989 in Italië opgericht in reactie op het oprukkende fastfood. Er wordt geageerd tegen smaakvervlakking en bio-industrie en propageert een eerlijke productie waarbij de smaak centraal staat. Inmiddels zijn er wereldwijd 100.000 producenten aangesloten en zijn er restaurants die uitsluitend gebruik maken van Slow Food producten. Slow Food staat voor ambachtelijkheid, liefde voor het product en aandacht voor de productie. De stichting maakt zich sterk voor het behoud van authentieke rassen en biodiversiteit.

Reisorganisatie AmbianceTravel heeft acht individuele reizen samengesteld waarbij de beleving van Slow Food centraal staat. Zo staat tijdens elke reis een aantal proeverijen op het programma. Soms wordt er wijn geproefd maar ook kazen, worsten en hammen, olijfolie en andere vaak streekgebonden producten komen aan bod. De reizen zijn te boeken als fly-drive maar ook per eigen auto. Directeur Ruud de Meer van AmbianceTravel over de reizen: ‘De klant wil steeds meer beleving tijdens zijn vakantie. Eerst hebben we daarop ingespeeld door hotels met karakter aan te bieden, met deze reizen gaan we nog een stap verder door ook culinaire bezoeken en proeverijen in de reis op te nemen. Het is een uitstekende manier om het echte Italië te leren kennen want je komt daadwerkelijk bij de producenten over de vloer’.

Voor elke toeristisch belangrijke streek is een reis samengesteld: Piemonte, Veneto/Garda, Toscane, Umbrië, Lazio-Rome, Campania, Apulië en Sicilië komen aan bod. De reizen duren 5 – 7 nachten. Er wordt meestal verbleven in één of twee hotels met een eigen slow food restaurant van waaruit de excursies naar de proeverijen en restaurants worden ondernomen. Uiteraard is er ook voldoende tijd om de ‘gewone’ toeristische hoogtepunten te bekijken en te genieten van de mooiste Italiaanse landschappen en steden.

Lees ook:Haal gejaagdheid uit je leven, doe aan “slow living”
Lees ook:Haal 28 augustus je culinaire hart op in Rotterdam
Lees ook:Zo kun je je oude pc weer op maximale snelheid te laten werken
Lees ook:D-reizen veilt vakanties
Lees ook:Maak een spannende tijdreis met je kleinkind naar de 16e eeuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>