Het duurste broodje hamburger ter wereld: met truffel, kaviaar en bladgoud (!)

Schermafbeelding 2014-10-10 om 16.41.56Trek? En ook nog ergens een oude sok met geld liggen? Dan moet je binnenkort maar eens afreizen naar Engeland. Het Londense restaurant Honky Tonk heeft namelijk sinds deze week een broodje hamburger met bladgoud op de kaart staan. Het restaurant beweert dat dit de duurste hamburger ter wereld is. En dat zou best wel eens kunnen, want de glamburger, zoals het gerecht heet, kost omgerekend 1.400 euro en bestaat uit 220 gram Wagyu-rundvlees, vermengd met 60 gram hertenvlees. In het midden van het vlees zit een brie van zwarte truffel. De garnering bestaat uit kaviaar, gerookt eendenei, bladgoud, geraspte witte truffel en mango- en champagnejus.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je na het eten van een glamburger nog honger hebt. In totaal bevat de burger namelijk 2.618 calorieën. Dat is meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor zowel vrouwen als mannen. Chef-kok Chris Large heeft er drie weken over gedaan om tot het recept te komen. “Ik heb voor dit meesterwerk naar de beste ingrediënten gezocht. Onze gasten zullen een diner hebben om nooit te vergeten”, aldus Large tegen Daily Mail.

 

Lees ook:Meer vlees eten voor spierbehoud
Lees ook:Behoefte aan inzicht zoutgebruik
Lees ook:Amerika heeft geheel eigen bizarre ‘Levenseindekliniek’
Lees ook:Gele kiwi beste bron van vitamine C
Lees ook:Eieren zijn “superfood”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>