Is alles in kannen en kruiken voordat je zonder kinderen op vakantie gaat?

50plusEr komt een tijd dat de kinderen niet meer mee willen op vakantie. Ze hebben een leeftijd bereikt, waarin ze helemaal geen zin hebben in de verplichtte vakantie nummers van hun ouders. Uiteindelijk blijven de kinderen thuis en begint het lijstje met afspraken over het huis, het eten en wanneer de planten water moeten hebben. Vervolgens kan je met een gerust hart op vakantie gaan.. Maar heb je wel echt alles goed geregeld? Heb je naast je reisverzekering bijvoorbeeld ook gedacht aan een levensverzekering?

Goed verzekerd op reis

Een doorlopende reisverzekering alleen, is in veel gevallen niet genoeg. Natuurlijk ben je voor verschillende kosten op vakantie verzekerd maar wat als er iets gebeurt met jezelf of je partner wat de reisverzekering niet dekt? Maar ook op het thuisfront kan er iets gebeuren dat een behoorlijke impact kan hebben op het dagelijkse leven. Hoe ga je met dit soort situaties om?

Misschien heb je er al wel eens aan gedacht om een levensverzekering af te sluiten maar is het er nog steeds niet van gekomen. Nu je zonder kinderen op vakantie gaat, zou het een mooi moment zijn om hier eens werk van te gaan maken. Maar welke verzekering past bij mij? Een levensverzekering is namelijk een verzamelnaam voor verschillende verzekeringen die je kan afsluiten om in de meest extreme situaties, nabestaande tegen financiële problemen te beschermen. Een levensverzekering afsluiten kost veel minder tijd dan je misschien denkt maar zorgt ervoor dat je optimaal bent voorbereid in welke situatie dan ook.

Soorten levensverzekeringen

Er zijn heel wat verschillende soorten levensverzekeringen, die allemaal hun eigen voorwaarden van toetreden en wijze van uitkering hebben. Denk bijvoorbeeld aan een uitvaartverzekering of een verzekering die je afsluit ten gevolge van een overlijdensrisico.

Wat moet je weten

Hoe jonger je bent op het moment dat je een levensverzekering afsluit, des te lager zal de premiebetaling zijn. Alle verzekeringsmaatschappijen willen natuurlijk zo weinig mogelijk risico lopen dat ze moeten gaan uitkeren. Uit onderzoek is gebleken dat 50-plus vrouwen 20% meer betalen zijn gaan betalen voor een overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast wil de verzekering heel graag weten of je gezond bent. Meestal is een gezondheidsverklaring voldoende. Deze kun je via je huisarts verkrijgen. Wees er op voorbereid dat er altijd extra vragen gesteld kunnen worden of een medische verklaring gevraagd kan worden. Zeker als je een medisch verleden hebt.

Welke verzekering kies je?

Wil je een levensverzekering afsluiten maar heb je eigenlijk geen idee welke verzekering er het beste bij je past? dan kun je altijd deskundig advies inwinnen maar ook op internet is er een grote bron aan informatie die je kan raadplegen. Uiteindelijk is het belangrijk dat je een verzekeringsmaatschappij kiest die producten, diensten en tarieven aanbiedt die passen bij zowel jouw persoonlijke wensen als die van het gezin. Met de juiste verzekering kun je dan ook echt met een gerust hart op vakantie.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>