Apple weigert boek Wilfried de Jong voor in iBookstore

Tsja… Ik ben echt best een grote Apple-fan, maar soms heeft het bedrijf echt dingen waar je je vraagtekens bij kunt zetten… Zo is nu het boek De man en zijn fiets van Wilfried de Jong is geweigerd door electronicagigant Apple. Vanwege een naaktfoto op de omslag is het wielrenboek niet welkom in de ‘iBookstore’. Dat laat De Jongs uitgever, uitgeverij Podium, vrijdag weten. De schrijver, theatermaker en presentator (bekend van onder andere Waardenberg en De Jong, 24 uur met… en Holland Sport) liet zich voor de cover van zijn boek zelf naakt en op de rug gezien fotograferen. Apple staat erom bekend erg streng te zijn in het afwijzen van materiaal dat als pornografisch kan worden gezien.

Podium is niet van plan de cover omwille van de selectiecriteria van Apple aan te passen. “We vinden het een prachtige omslag en hopen dat Apple zijn filter-instellingen aanpast”, laat een zegsvrouw desgevraagd weten. De man en zijn fiets werd in 2009 gepubliceerd en bestaat uit een selectie van de wielerverhalen die De Jong eerder schreef voor NRC Handelsblad en De Muur. Van de papieren versie zijn 65.000 exemplaren verkocht. Mensen die het boek willen hebben, kunnen onder andere terecht op Bol.com.

Lees ook:Appleheld Steve Jobs (56) veel te jong overleden
Lees ook:Medicijnen voor senioren
Lees ook:Goed nieuws voor mensen die wachten op de iPhone 5
Lees ook:Helemaal hip: laat je ‘face’ niet liften, maar shapen
Lees ook:Hoe stoer: Tina Turner (72) op de cover van de Duitse Vogue

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>