Raar… Net geen nieuw wereldrecord knoflook eten…

Schermafbeelding 2014-09-16 om 09.14.12Heeft u ook zo op het puntje van uw stoel gezeten bij het Wereldkampioenschap knoflook eten? Nee?  Dat snap ik hoor, ik weet ook nog maar net dat het afgelopen weekend is afgewerkt. Er waren wel topprestaties en zelfs bijna een nieuw wereldrecord:

De 34-jarige David Greenman heeft 33 knoflookteentjes in een minuut weggewerkt. De Brit vestigde daarmee net geen wereldrecord, aangezien een man uit Nepal in 2009 al 34 knoflookteentjes in één minuut verorberde. Hij blijft daarmee de wereldrecordhouder voor Guinness World Records.  

Tijdens het WK waar dit jaar vijfentwintig deelnemers aan mee deden, worden vers geplukte Iberische knofloken gebruikt. Dit zijn de knofloken met de meest sterke smaak. De smaak moet erg heet aanvoelen in de mond. Vanzelfsprekend stonken de deelnemers na de wedstrijd enorm naar knoflook. Op enkele meters afstand kon je al ruiken welke personen mee hadden gedaan, zei organisator Mark Botwright na afloop. Interesse om volgend jaar mee te doen? Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de eigenaar van de South West Garlic Farm in het Britse district West Dorset.

Lees ook:Knoflook tegen verstopte neus
Lees ook:Simpel koken en lekker: spagetti carbonara (recept)
Lees ook:Tongrolletjes gepocheerd in kokosmelk
Lees ook:Zo pel je in minder dan 10 seconden een hele knoflook
Lees ook:Knoflook… het gezonde snoepje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>