Cobra Museum wint AD-museumtest

Het Cobra Museum in Amstelveen is de winnaar van de eerste AD-Museumtest. Tweede werd het Maritiem Museum in Rotterdam. Op plaats drie staat Beeld & Geluid in Hilversum. Met het Museumweekend op 5 en 6 april voor de boeg heeft het AD de vijftig grootste musea van Nederland onderzocht op een tiental criteria. Er is vooral is gelet op de moeite die musea doen om nieuwe doelgroepen te bereiken, de extra service die ze verlenen, op nieuwe manieren die hun collectie tot leven wekken en op onverwachte, creatieve invalshoeken en manieren van presentatie.Collectie en programma, presentatie, entourage, bereikbaarheid kindvriendelijkheid, 'routing' binnen het museum, rolstoelvriendelijkheid, sanitair, horeca en winkels, de krant liet volgens eigen zeggen niets ongecontroleerd.
Van de vijftig musea behaalden er 34 een score boven de 7, het laagste cijfer is een 5,7. Ondanks het feit dat er tussen de musea grote verschillen te constateren zijn, luidt de algemene conclusie dat de Nederlandse musea het zo gek nog niet doen.

Nog te zien tot en met 1 juni is de tentoonstelling 'Karel Appel – Jazz', werken uit de periode 1958-1962 toen Appel in de ban was van de jazz muziek. Die tijd werd gekenmerkt door zijn internationale doorbraak. Op zich al een goede reden om nu (eindelijk?) eens een bezoek aan het Cobra te brengen. Het museumweekend op 5 en 6 april is een extra goede reden omdat er dan gratis deskundige rondleidingen worden verzorgd. Inlichtingen hierover vindt u hier.

Lees ook:Het Museumweekend: de perfecte activiteit voor een leuke dag uit
Lees ook:Doe een museum tijdens het Museumweekend op 5 en 6 april
Lees ook:Noteer: 6 en 7 april, 32ste editie Nationaal Museumweekend
Lees ook:Verrassende doe-het-zelf activiteiten in musea door het hele land
Lees ook:Museumweekend voor één piek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>