Lammetjesfietsroute op Texel zorgt voor lentegevoel

Deze week is mijn speurtocht naar lammetjes weer begonnen.  Klinkt simpel, ik weet het, maar pas dan komt het ultieme lentegevoel bij me binnen. Kijken hoe de zon door hun oortjes schijnt en ze roze kleurt, helemaal geweldig! Misschien moet ik maar eens naar het schapeneiland Texel de lammetjesfietsroute volgen. Op Texel wonen tenslotte evenveel schapen als mensen. De kans is dus groot dat mijn speurtocht daar wordt beloond. 

De nieuwe Lammetjesfietsroute van VVV Texel voert door de meest schapenrijke gebieden van het eiland, een prachtige tocht door een schilderachtig landschap. Texel heeft een eigen, duidelijk herkenbaar schapenras. De dieren worden gefokt op kleinschalige boerderijen op het glooiende ‘oude land’  van het eiland. Daar tref je ook de unieke Texelse  tuinwallen aan: perceelafscheidingen gemaakt van graszoden. En opvallende  asymmetrische schuren, de typisch Texelse schapenboeten.

Het boekje met de routebeschrijving van de Lammetjesfietsroute is een leuk en interessant naslagwerkje  over het Texelse schaap. Je leest er bijvoorbeeld in wat je moet doen als een schaap op zijn rug ligt, wat de gekleurde verf op de vachten van sommige schapen betekent en wat het geheim is van de groene schapenkaas.

Voor de Lammetjesfietstocht kan worden gekozen tussen twee routes, van 35 of 45 kilometer. Er zijn startpunten in Den Burg, Den Hoorn, De Waal en Oosterend. Het routeboekje kost € 2,50 en is verkrijgbaar bij VVV Texel. Bestellen kan ook via de website.

Lees ook:Texel in het teken van de viering van 600 jaar stadsrechten
Lees ook:Wellness-concept met schapenwol: woolness
Lees ook:Speciale opa- en omadag forteiland Pampus
Lees ook:Willem van Boer zoekt Vrouw heeft nieuwe roeping gevonden!
Lees ook:In november is het kunstkijken geblazen op Ameland

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Lammetjesfietsroute op Texel zorgt voor lentegevoel

  1. Pingback: Het voorjaar is in aantocht | 50plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>