Wandelen van oost naar west

Eén doorlopende lange-afstand-wandelroute: het Marskramerpad, nu 360 kilometer lang. Voor de echte stappers onder ons. Van de Duitse grensplaats Bentheim naar Den Haag. Ga je gang…

Het Marskramerpad, het Nederlandse deel van de E11 (naar de grens tussen Polen en Litouwen), voert van oost naar west door een dwarsdoorsnede van de Nederlandse landschappen zoals Twente en Salland, de Veluwe en de Gelderse Vallei.

Ondertussen doet de route de oude handelssteden Oldenzaal, Deventer en Amersfoort aan. Daarna dwars door het Groene Hart naar Leiden. De laatste etappes gaan langs de vele landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag.

Een vernieuwde gids bevat een compleet nieuw kaartwerk, voor het eerst rechtstreeks uit het Geografisch Informatie Systeem van het Wandelplatform. De fotografie is geheel vernieuwd en heeft een frisse, jonge uitstraling. Extra aandacht is uitgegaan naar de informatie over de streken Twente, Salland, Veluwe, Gelderse Vallei, Groene Hart en Haagse Parken.

De route kent ook een aantal belangrijke verbeteringen. Het beginpunt is nu in Bad Bentheim en niet meer in Oldenzaal. Het 21 km lange traject tussen deze plaatsen is daarmee helemaal nieuw. Ook langs Rijssen is er een nieuwe route over de Grimberg.

Bij Amersfoort voert de route via een nieuw traject langs Dierenpark Amersfoort en bij Zevenhoven treffen wandelaars een aangepast traject langs de Kromme Mijdrecht. Deze verbeteringen hebben geresulteerd in 40 kilometer extra wandelplezier.

De overnachtingsadressen staan niet in de gids, maar als actuele lijst bij de pagina van het Marskramerpad.

De gids is te bestellen via de webwinkel en zal ook verkocht worden bij ANWB en de gespecialiseerde boekwinkel.

Bron: TourPRess

Lees ook:Wandelen met koninklijke allure
Lees ook:Wandelroute van het jaar 2011: ‘Regge en Dinkelpad’
Lees ook:Stap met deze nieuwjaarswandelingen het nieuwe jaar in!
Lees ook:Wandelen op blote voeten in Salland
Lees ook:De Veluwse Wijnroute

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>