De mooiste file van Nederland

Onzin natuurlijk, mooie files bestaan niet.  Maar deze file is een uitzondering…..Op zaterdag 24 april staat “de mooiste file van Nederland” in Noordwijk.  Een keur van vervoersmiddelen, nieuwe modellen personenwagens, praalwagens, old-timers, allen verfraaid met de meest attractieve bloemdecoraties. Dezelfde dag start hier de beroemde Bloemencorso van de Bollenstreek, een bonte stoet van versierde praalwagens. De strandpaviljoens worden weer opgebouwd en de bollenvelden staan in bloei. Voor wie de komende weken een leuk lente-uitstapje wil maken is Noordwijk de ideale uitvalsbasis. In deze “Bloemenbadplaats” vinden dit voorjaar talloze bloemenattracties -en evenementen plaats.

De “Bloemenbadplaats” is centraal gelegen tussen Amsterdam en Den Haag, in een 60 kilometer lange strook van de mooiste bloembollenvelden. Het kleurrijke spektakel is een lust voor het oog. In het plaatselijke museum komt je alles te weten over de kleurrijke historie van de  bloembollen, flora en fauna.

Lees ook:FloraHolland Zomerbloemenshow 2009 in Noordwijk
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek… het kleurrijkste en geurigste evenement van het voorjaar
Lees ook:Astronomische lente is begonnen
Lees ook:European Sand Sculpture Festival in Noordwijk
Lees ook:Pure rust en ontspanning: de Veluwse Bron

1 Reacties // Reageer

One thought on “De mooiste file van Nederland

  1. Robert de Cloet

    Dit evenement stond ook vermeld op http://www.kieseenuitje.nl., een website die adviseert over buitenshuis te ondernemen activiteiten, evenementen en uitjes.
    Omdat organisatoren zelf hun evenementen kunnen invoeren zijn naast dorpsfeesten en marktjes ook de kleinschalige activiteiten (lezingen, bezoek aan molen of kasteel, bingo- of dia-avond, etc.) vermeld.
    Snel, handig, makkelijk en gratis!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>