Landelijke dag van het kasteel

Paleis Het Loo neemt dit jaar weer deel aan de Landelijke Dag van het Kasteel. Vele tientallen buitenplaatsen en kastelen openen op Tweede Pinksterdag hun deuren voor publiek. Paleis Het Loo stelt het paleisdak open en biedt een afwisselend programma voor jong en oud.

 

 

Aansluitend bij het thema van de Landelijke Dag van het Kasteel, Oranje boven! 200 jaar Oranjes en 2 eeuwen koninkrijk, kunnen bezoekers van Paleis Het Loo de multimediale presentatie ‘Nederland & Oranje’ bezoeken. Deze permanente expositie in de stallen vertelt het verhaal van de Oranjes in de Nederlandse geschiedenis. Aan de hand van foto’s, filmpjes, tekst en quizzen maakt de bezoeker kennis met vele historische gebeurtenissen en belangrijke momenten in het leven van de Oranjes. 


Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen vanaf het paleisdak en genieten van een onverwacht weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuin en de omliggende bossen. Deze dag is voor het laatst de expositie ‘Beeld van Beatrix’ te zien, met 75 portretten van onze vorstin, gemaakt door kunstenaars uit het gehele land. Ook kan men de expositie ‘Oranje en religie’, over de band tussen het Huis Oranje-Nassau en verschillende geloofsovertuigingen, bekijken. Kostbare bijbels en persoonlijke gezangboeken uit koninklijk bezit illustreren welke rol het geloof speelde in het leven van de Oranjes. 


Tijdens de Landelijke Dag van het Kasteel worden verspreid over het gehele land activiteiten georganiseerd. Initiatiefnemer is de Nederlandse Kastelenstichting, die hiermee publiek in aanraking wil brengen met de vele kastelen, kasteeltuinen, buitenplaatsen en ruïnes in Nederland.

Zie ook: www.kastelen.nl

terug



Lees ook:Tweede Pinksterdag: landelijke dag van het kasteel
Lees ook:Paleis Het Loo rond Kerstmis weer feestelijk ingericht
Lees ook:Paleis Het Loo rond Kerstmis weer feestelijk ingericht
Lees ook:Recordaantal bezoekers in 2015 voor het Koninklijk Paleis Amsterdam
Lees ook:“De smaak van Italië” op Kasteel de Haar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>