Verhalen met diepgang over VOC-schip 25 jaar aan de steiger…. gratis kaarten bij 50plus.blog.nl

Amsterdam2_credit Eddo HartmannDit voorjaar viert Het Scheepvaartmuseum het feit dat de replica van het VOC-schip 25 jaar aan de steiger van Het Scheepvaartmuseum ligt. Een bijzonder moment waar ze door middel van een uitgebreid activiteitenprogramma bij stilstaan.
Op vrijdag 1 en 8 april is er het ‘verhaal met diepgang’ over opmerkelijke gebeurtenissen en verborgen details. Daarbij wordt o.a. de museumbibliotheek bezocht. Dat is vrij bijzonder, normaliter is deze alleen op donderdag geopend.
Op zaterdag 2 en 3 april kunnen bezoekers deelnemen aan de instaprondleiding over het VOC-schip. Wat kwam er allemaal bij kijken toen het vaartuig gebouwd werd. Luister naar de uitdagingen en de keuzes die gemaakt moesten worden vanwege de reconstructie.
Zaterdag 9 april kan men genieten van een klassiek concert met muziek uit de Gouden Eeuw in de Admiraliteitskamer. Deze mooie kamer is normaal gesproken niet geopend voor bezoekers.

En wat is nou zo leuk? 50plus.blog mag 10 toegangskaarten (5×2) aanbieden aan de lezers! Dus ben je geïnteresseerd, reageer dan snel, want op=op!

Mail naar [email protected]

Ook zijn er leuke activiteiten van Het Scheepvaartmuseum voor de kleinkinderen:

25 april t/m 8 mei: Meivakantie Piratenweken! (Koningsdag gesloten)

Kleuterprogramma Al 25 jaar zien kinderen in het VOC-schip Amsterdam een écht piratenschip. Dat is het natuurlijk niet, alleen deze meivakantie! Voor heel even ís het grote zeilschip een piratenschip. En jij bent een piraat. Ga je mee met Rat Rinus aan boord en beleef samen een vreemd avontuur.
Wanneer: 25 april t/m 8 mei (m.u.v. Koningsdag 27 april) 12.00 en 14.00 uur, duur ca. 25-30 minuten
Voor wie: kinderen van 3-6 jaar en hun (groot-)ouders
Prijs: Gratis + geldig museumticket. Aanmelding uitsluitend op de dag zelf in het museum.

Familierondleiding Een lange reis maken naar landen die je niet kent, aan boord van een zeilschip. Met 300 man dicht op elkaar. Het eten is niet best en de golven zijn hoog. Dat klinkt spannend. Maar voor sommige bezoekers nog niet spannend genoeg. In gedachten zien zij niet een VOC-schip aan de steiger liggen, maar een piratenschip. Hoe anders zou het dan zijn aan boord? Wie is de baas? Ga mee op onderzoek aan boord met de familierondleiding en hoor de echte verhalen over matrozen, kapers en piraten.
Wanneer: 25 april t/m 8 mei (m.u.v. Koningsdag 27 april) 13.00 en 13.15 uur, duur ca. 25-30 minuten
Voor wie: kinderen van 7+ en hun (groot-)ouders
Prijs: Gratis + geldig museumticket. Aanmelding uitsluitend op de dag zelf in het museum.

Voor alle activiteiten klik hier

Lees ook:Uniek slaapfeest voor families op het jarige VOC-schip van Het Scheepvaartmuseum
Lees ook:Koningsdag niet 27 maar 26 april 2014 gevierd
Lees ook:Museumweekend voor één piek!
Lees ook:De Ark van Noach biedt een leuk dagje uit voor jong en oud.
Lees ook:Kroonjuweel De Koningssloep keert terug in Het Scheepvaartmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>