Dag van het Kasteel – Een kijkje in de kasten van Slot Zuylen

kijkje_in_kastenIn het Pinksterweekend en op de Dag van het Kasteel (Tweede Pinksterdag) geeft Slot Zuylen zijn bezoekers een bijzonder kijkje achter de schermen, want de deuren van een aantal kasten die normaal gesloten blijven, staan die dag voor u open. U kunt onder andere een Utrechts toogkastje zien, een zeventiende-eeuws rariteitenkabinetje en als klapstuk een achttiende eeuwse linnenkast, gevuld met hoge stapels damast.

 

Dit jaar biedt Slot Zuylen in het kader van onze themapresentatie “Azië in Slot Zuylen” (van 23 april t/m 25 september 2016), en aansluitend bij het thema van de Dag van het Kasteel “Proef het verleden” een blik op exotische kunst- en gebruiksvoorwerpen en specerijen uit de Oost.

Tijdens de rondleiding wordt u verteld over ons Chine-de-commande servies, en krijgt u in onze historische keuken en in de tuin een indruk van de uit Azië afkomstige smaakmakers en planten die in het verleden waren voorbehouden aan de elite en nog grotendeels golden als noviteit.

U bent in van harte welkom voor een rondgang door het kasteel onder leiding van onze gids. Aanvang rondleidingen:  11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 uur. Speciale gezinsrondleiding 14.00 uur.
Als u zeker wilt zijn van een plek in de rondleiding dan raden wij u aan te reserveren. Contact: 030-2440255 of [email protected]

Lees ook:Belle van Zuylen dag 2015 in Slot Zuylen
Lees ook:Slot Zuylen verruimt openingstijden in 2016
Lees ook:De Tuindagen van Slot Zuylen
Lees ook:Eindejaarsrondleidingen in Slot Zuylen
Lees ook:Azië in Slot Zuylen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>