Meer dan de helft van de Nederlanders heeft te weinig tijd

“Druk, druk, druk, druk….” Hoor je ‘t jezelf zeggen? Of deze: “Ik zou wel 48 uur in een etmaal willen proppen….” Nou, je bent niet de enige want uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders er zo over denkt.. Zestig procent van de vrouwen en 52 procent van de mannen tussen 20 en 65 jaar heeft meerdere keren per week of maand het gevoel het te druk te hebben.Lange werkweken en overwerk zijn vaak de oorzaak van tijdsdruk. Toch zegt slechts een derde van de ondervraagden minder te willen werken. Een aanzienlijk deel (29 procent) wil zelfs meer werken als hun werktijden daardoor beter kunnen worden afgestemd op hun privéleven.

Doordat vrouwen steeds meer betaald werk zijn gaan doen, zijn er ook steeds meer tweeverdieners en meer alleenstaande werkenden. De openingstijden van allerlei voorzieningen, waaronder de kinderopvang en de scholen, vallen veelal samen met hun werktijden.

De helft van de Nederlanders denkt dat de balans tussen werk en privé zal verbeteren als meer voorzieningen buiten werktijd open zijn, of als ze makkelijker vrij kunnen nemen. Tegelijkertijd wil de helft de arbeidsduur niet veranderen. Slechts 7 procent wil meer uren werken als scholen en kinderopvang open zijn van zeven uur ‘s morgens tot zeven uur ‘s avonds.

Lees ook:Nederland heeft meeste parttimers van heel Europa
Lees ook:Stoppen met werken na ons 65ste? Welnee!
Lees ook:Oudere Nederlander slaapt beter dan jongere
Lees ook:Wie wil er nou niet verrast worden? Iedereen toch!
Lees ook:Weg met de smartphone: terug naar een offline leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>