Hoeveel 55-plussers willen er een baan?

Een groot deel van de 55-plussers zonder baan wil of kan naar eigen zeggen niet meer werken. Maar onduidelijk is hoeveel onder hen eigenlijk wel een baan zouden willen, maar de moed hebben opgegeven. Daarom roept de Raad voor Werk en Inkomen gemeenten op hiernaar onderzoek te doen. ,,Het is belangrijk inzicht te krijgen op de omvang van die groep ontmoedigden”, aldus de RWI donderdag. Nederland telde in 2009 ruim 2,1 miljoen mensen in de leeftijd van 55 tot 65, van wie ongeveer 1 miljoen een baan hadden.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Relatief meer laaggeletterden in de grotere steden
Lees ook:Woningaanpassingen vrijwel nergens aan te vragen
Lees ook:Vrouwen met hoger risico op hart- en vaatziekten na zwangerschap te identificeren
Lees ook:Seniorensite met alle gemeentelijke informatie
Lees ook:Gladheidsbestrijding richt zich op ouderen en fietsers

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoeveel 55-plussers willen er een baan?

  1. Ben Vos

    Mijn inschatting is dat er minstens 1 miljoen mensen zijn, van 45 jaar en ouder, die graag aan de slag willen. Volgens het CBS zijn het er 570.000. Echter een groot deel van de ZZPers hoort eigenlijk tot de groep “verkapte” werklozen. De kans op werk is uitermate klein, dat is de realiteit. Om die reden hebben wij de 45 plus club opgericht. Wij willen een vuist maken tegen discriminatie en vooroordelen en het gebrek aan respect voor onze ouderen aan de kaak stellen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>