Ouderen aan de kortere werkweek, jongeren aan de baan!

De werkloosheid moet teruggedrongen en daar worden de ouderen voor ingezet. Als zij kiezen voor een korter werkweek, kunnen de jongeren ook aan de slag. In een vandaag gepresenteerd plan vragen de vakcentrales FNV, CNV en VCP om maatregelen van het kabinet om echte banen te creëren.”Als iedereen een dag korter gaat werken komen veel mensen aan een baan. Bovendien is deze moderne arbeidstijdverkorting een goed middel om meer mensen aan de slag te krijgen.” Tot 2020 moeten er 300.000 extra banen bijkomen. Dat kan door een verlaging van de lasten op arbeid, door ouderen vrijwillig korter te laten werken en door te stoppen met het verhogen van de AOW-leeftijd. Ook moeten de 100.000 banen die in de jeugd-, ouderen- en gehandicaptenzorg op de tocht staan, behouden blijven.

Door een belasting op grote vermogens, een hogere vennootschapsbelasting en een speciale belasting op fossiele hulpbronnen in te voeren, kunnen de extra kosten worden gefinancierd. Door de extra banen zal de werkloosheid dalen naar minder dan 400.000, zeggen de vakbonden. Vooral jongeren moeten volgens de vakbonden snel aan de slag. Zo moeten er banenplannen voor het onderwijs en een tijdelijke banenpool voor de jeugdzorg komen. Jongeren moeten ook meer kansen krijgen, aldus de vakbonden. Het klinkt als een goed plan. Enne…een paar dagen vrij in de maand is toch heerlijk? Een fijne voorloper op het pensioen. Of zien jullie het niet zo zitten?

Lees ook:Overheid gaat oudere sollicitanten helpen
Lees ook:‘Politiek, laat je niet misleiden: geen extra banen 55+ bij lager loon
Lees ook:Ouderen houden de autoindustrie nog een beetje op peil
Lees ook:Meer ‘ww-ouderen’ aan het werk
Lees ook:Kwaliteit thuiszorg zal verder dalen door verbod op ZZP’ers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>