Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen volgens een authentiek bierrecept uit 1679, afkomstig van het oude Dendermondse Karmelietenklooster. Dit meer dan 300 jaar oude bierrecept beschrijft het gebruik van de drie graansoorten: tarwe, haver en gerst.
Je begrijpt, we hebben het hier niet "zomaar" over een ordinair biertje. Dit bier is verkozen door het Britse magazine 'Beers of the World' als beste bier ter wereld in de categorie hoge gistingsbieren. En volgens kenners welverdiend! Karmeliet wordt gebrouwen door Bosteels in het Oost-Vlaamse Buggenhout.
Het
magazine bracht een internationale jury samen om te oordelen over de
Europese, Noord-Amerikaanse en Australische bieren. Ze spraken zich uit
in vier categorieën: 'lager', 'ale', 'stout' en 'wheat beer'. Tripel
Karmeliet ging aan de haal met de World's Best Ale Award.
Het wordt geserveerd in een elegant bierglas dat is versierd met een gestileerde Franse lelie!
Lees ook:Belgen maken de lekkerste bieren
Lees ook:De nieuwe schuimende glossy voor mannen: BIER!
Lees ook:Trek in een biertje uit 1892? Neem een Oud Bruin Vander Ghinste!
Lees ook:Antwerpen krijgt er een nieuw biermuseum bij
Lees ook:Hertog Jan lanceert gelimiteerd bier met 5 hopsoorten