Belgen maken de lekkerste bieren

Belgen houden niet alleen van een goed glas bier, zoals ik al eerder schreef, ze weten ook nog eens hoe ze een lekker biertje moeten brouwen. Op de World Beer Cup 2008 zijn verschillende Belgische brouwerijen in tien categorieën in de prijzen gevallen. In een blinde proeverij beoordeelde de 54-koppige jury van internationale experts de bieren naast standaardcriteria, zoals schuim en kleur, ook op specifieke kenmerken. Dit jaar telde de organisatie een recordaantal inschrijvingen. In totaal namen 645 brouwerijen deel met 2.900 biersoorten uit 54 landen.

De jury reikte goud, zilver en brons uit aan de beste bieren in 91 categorieën. In tien daarvan mochten de Belgische bieren zich onder de drie beste rekenen. Voor Hoegaarden van Inbev Belgium, Brugse Zot Blond van Brouwerij De Ryck, Geuze Boon van Boon Brouwerij en Affligem Tripple van Affligem Brouwerij was goud weggelegd. Andere bieren, zoals Westmalle Trappist Tripel van Westmalle Trappist Brouwerij en Mont-Saint Aubert van Brasserie De Brunehaut, moesten het stellen met respectievelijk brons en zilver.

De World Beer Cup werd in 1996 ingevoerd door de American Associations of Brewers ter promotie van zowel de tradities als de innovaties binnen de sector. Het is eveneens een platform om de consument bewust te maken van de verschillende biersoorten en smaken.

Lees ook:Beste biertje ter wereld
Lees ook:Trek in een biertje uit 1892? Neem een Oud Bruin Vander Ghinste!
Lees ook:Belgische bierroute
Lees ook:Belgen houden van een lekker pintje
Lees ook:Bierweekend in Brussel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>