Shoppen is topsport

Sporten staat voor veel mensen op het lijstje “goede voornemens”. Nou kun je dat doen door aan de rekstokken te gaan hangen in een stinkende sportschool, maar je kunt het ook leuk houden voor jezelf. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen jaarlijks tot 48.000 calorieën verbranden met winkelen. Zo’n 132 shopdagen per jaar (dat hebben vrouwen gemiddeld), staat gelijk  aan ongeveer 159 uur en 56 minuten op een snel tempo lopen. Zeg maar wat je liever doet……Dat mag dan wel belastend voor je portemonnee zijn, het is wel erg goed voor de lijn. De wetenschappers rekenden zelfs uit dat 132 shoppingtripjes ervoor zorgen dat je per jaar zo’n 25 dagen aan eten verbrandt.

Ook bleek dat vrouwen 11 trips per maand maken naar de winkels. Twee keer om kleding te kopen, vijf keer voor eten en vier keer voor lokale winkeltjes.

Bijna zeven van de tien vrouwen gaven toe compleet uitgeput te zijn na het winkelen en zes van de tien omschreef winkelen als goede lichaamsbeweging.

Lees ook:Winkelen is hard werken
Lees ook:Doe eens wat vaker, in plaats van eens per week de boodschappen
Lees ook:Vrouw spendeert bijna jaar van haar leven voor kledingkast
Lees ook:Help! Ik krijg ooit rimpels….
Lees ook:Trouwen? Daar word je dik van… Scheiden? Daar word je dik van…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Shoppen is topsport

  1. W.K. v. Stuijvenberg

    Tegenwoordig hoef je alleen achter je pc te zitten om te winkelen. Wel zo prettig met dit weer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>