Vrouwen vaker depressief dan mannen

Uit een artikel van Paula Pennings op www.telegraaf.nl blijkt dat vrouwen zich dubbel zo vaak depressief voelen als mannen. Het verschil tussen depressieve vrouwen en depressieve mannen is het grootst in België. De Universiteit van Gent deed hier onderzoek naar in 25 Europese landen. Daaruit bleek, dat bij vrouwen de depressie vooral wordt veroorzaakt door de sociaal-economische positie. Goede voorbeelden daarvan zijn werkeloosheid en langdurige ziekte. Bij mannen speelt juist het tegenover gestelde en ontstaat depressie  vaak door familiegerelateerde factoren, zoals het missen van een partner en eenzaamheid.Andere verklaringen voor depressiviteit bij vrouwen is de overbelasting die vrouwen met een betaalde baan vaak voelen. Ze moeten hun werk zien te combineren met hun gezin thuis. Dit levert veel stress op. Ook na een scheiding zijn er meer depressieve klachten. Daarentegen voelen vrouwen zich over het algemeen wel beter wanneer ze een hoge opleiding volgen.

In vergelijking met West-Europa heeft de Belgische bevolking vaker met depressiviteit te kampen, maar vergeleken met Oost-Europese landen valt het gemiddelde nog wel mee. Voor het onderzoek werden 46.000 personen uit 25 Europese landen ondervraagd.

Bron: www.telegraaf.nl

Door Maurice Hengeveld

Lees ook:Buikvet verhoogt kans op depressie bij ouderen
Lees ook:Oudere vrouwen steeds eenzamer en depressiever
Lees ook:Seks haalt een vrouw uit haar depressie
Lees ook:Vrouwen hebben zo’n 40% minder pensioen dan mannen
Lees ook:Pensionering heeft een enorme impact op je gezondheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>