Narcissen planten voor Alzheimer

Dit najaar is er een speciaal bloembollenpakket verkrijgbaar dat niet alleen kleur geeft aan je lentetuin volgend jaar maar ook een bijdrage levert aan de strijd tegen dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat de narcis ook een geheel andere waarde heeft. De bloembol bevat namelijk de stof galantamine. Deze natuurlijke ingrediënt in de narcissenbol wordt verwerkt in medicijnen die bij Alzheimerpatienten de symptomen van de ziekte kunnen verzachten. Voor de medicijnproductie met galantamine zijn meer dan honderd voetbalvelden met narcissen aangeplant.

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Momenteel zijn er 235.000 mensen met dementie. Naar verwachting zal dit aantal in 2050 meer dan verdubbeld zijn.

Iedereen kent de gele trompetnarcis. Naast deze bekende narcis zijn er echter ook witte, tweekleurige, hoge en lage soorten, dubbelbloemige en enkelbloemige narcissen. Narcissenkwekers hebben, mede ter ondersteuning van de Alzheimer Nederland, een bijzonder pakket samengesteld met tien bollen van verschillende grootbloemige narcissensoorten zonder specifieke naam. Plant de narcissenbollen dit najaar in de tuin of in potten en dan geniet je komend voorjaar van een kleurrijke en vrolijke lente. Bovendien ondersteun je onderzoek ter bestrijding van dementie.

Het Alzheimer-pakket is vanaf september verkrijgbaar bij vrijwel alle tuincentra in Nederland. Het pakket met 10 narcisbollen kost € 3,45. Hiervan gaat per pakket € 1,00 naar Alzheimer Nederland.

Lees ook:Lage bloeddruk heeft mogelijk negatief effect op Alzheimer
Lees ook:Kom in actie morgen op Wereld Alzheimer Dag
Lees ook:Alzheimer stel je niet uit door geheugentraining
Lees ook:Eén op de acht babyboomers maakt kans op Alzheimer
Lees ook:Huishoudelijk werk kan Alzheimer voorkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>