Goede voornemens zijn onrealistisch en ouderwets

Bij een nieuwjaar horen weer de goede voornemens. Uit Brits onderzoek bij 1.000 Britten tussen 25 en 65 kwam naar voren dat acht op tien de moeite niet meer doet om voornemens te maken, voornamelijk omdat ze dat tijdverlies vinden. Een kwart geeft toe dat ze weten dat ze de voornemens niet zullen volhouden. Een tijdrovende bezigheid waar je niets mee opschiet dus!Een kwart van de geënquêteerden weet op voorhand dat er van de goede voornemens niets terecht zal komen. Een kleine tien procent van hen stelt dat hun huidige levenssituatie perfect is, terwijl zeven procent zichzelf geen beloftes maakt omdat niemand van de familie het doet.

Van de mannen en vrouwen die traditiegetrouw wel goede voornemens maken, wil 60 procent proberen om in het nieuwe jaar gezonder te eten. Een kwart van hen wil in 2011 een betere partner zijn en 33 procent is van plan om minder alcohol te drinken.

Ondanks al hun goede intenties blijft er van de meeste voornemens niets meer over tegen 11 januari. Toch bestaat er een manier om de vooropgestelde doelen langer vol te houden: maak het lijstje met toekomstplannen niet te lang en verwacht niet teveel resultaat op korte termijn.

Lees ook:Goede voornemens? Er komt weer niets van terecht!
Lees ook:Ben ik alcoholist?
Lees ook:Minder geld uitgeven en sparen zijn de voornemens voor 2009
Lees ook:Alcohol kan Alzheimer voorkomen
Lees ook:Van alcohol worden vrouwen niet dik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>