Ontstoken wonden? Lachbui geneest!

Volgens mij valt er wenig te lachen als je ontstoken wonden op benen en voeten hebt opgelopen door bijvoorbeeld diabetes, maar het schijnt wel te helpen bij het genezingsproces.Dat blijkt uit een Brits onderzoek, waarbij eigenlijk het effect van een ander medicijn werd onderzocht. Dat middeltje bleek niet echt doeltreffend te zijn, maar de onderzoekers ontdekten dat een goede lachbui op zijn tijd wél positieve gevolgen had op de genezing.

Professor Andrea Nelson, die het onderzoek leidde becommentarieert: “De sleutel tot een succesvolle behandeling voor deze groep patiënten ligt er in het bloed vanuit de benen terug naar het hart te doen vloeien. De beste manier om dat effect te bereiken is via compressie bandages en steunkousen, in combinatie met advies en dieet.”

Maar dat is nog niet alles. “Geloof het of niet, maar een goede slappe lach kan ook helpen. Dat komt doordat lachen helpt de middenrif te bewegen en dat speelt een cruciale rol in het rondpompen van bloed in het lichaam.”

Lees ook:Yogaposes om hoofdpijn tegen te gaan
Lees ook:Spataderen? Geen hoge hakken meer!
Lees ook:Eet meer knoflook! En zo is het nog gezonder…
Lees ook:Doktersvoorschrift: meer lachen!
Lees ook:Walnoten superfood: goed voor bloedvaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>