130 kilometer op veel snelwegen

Weleens op het noordelijk deel van de A2 tussen de knooppunten Holendrecht en Vinkeveen gereden? Je gelooft het niet: vijf prachtige nieuwe banen en je mag er maar 100 kilometer per uur!!! Pas op dus daar, dit traject nodigt uit om even flink “uit te pakken”, maar dat gaat je centjes kosten en veel ook!  Voor snelwegen in de buurt van natuurgebieden (zo’n 19 procent) wordt onderzocht of de snelheid omhoog kan….

De maximumsnelheid op bijna 60 procent van de snelwegen wordt per 1 september volgend jaar de hele dag of een deel van de dag 130 kilometer per uur. Verder gaat de maximumsnelheid op vier van de vijf 80 kilometerzones bij de grote steden per 1 juli volgend jaar omhoog naar 100 kilometer per uur.

In een toelichting zei Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) maandag dat de norm 130 kilometer per uur wordt, maar niet op plaatsen waar dat niet kan vanwege het milieu of de verkeersveiligheid. Op ruim 900 kilometer snelweg geldt straks 24 uur per dag de norm van 130. Op bijna 500 kilometer snelweg kan in de avond en nacht zo hard gereden worden.

Lees ook:Bordjes voor meer duidelijkheid maximumsnelheid
Lees ook:Maximumsnelheid omhoog op meer snelwegen
Lees ook:Duitsland gaat boetes flink verhogen
Lees ook:Automobilisten let op: meteen boete bij trajectcontrole A2 tussen Amsterdam en Utrecht
Lees ook:Internetproviders beloven beterschap bij overstap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>