Jodendom. Een wereld vol verhalen. 20% korting!

In de winter van 2011–2012 presenteert De Nieuwe Kerk Amsterdam in samenwerking met het Joods Historisch Museum een tentoonstelling over het jodendom.

Aan de hand van ongeveer 500 bruiklenen vertelt de tentoonstelling het fascinerende verhaal van drieduizend jaar joodse religie, cultuur, kunst en geschiedenis. De geschiedenis van een wereldreligie die herkenbaar wist te blijven ondanks verschillen wereldwijd. De bruiklenen komen van internationaal gerenommeerde musea en collecties en uit particulier bezit. De meeste ervan zijn nooit eerder in Nederland te zien geweest.

 

Absolute topstukken zijn onder andere: een Dode Zee-rol uit de eerste eeuw v.Chr. uit het Israel Museum in Jeruzalem, de oudste complete Torarol, oorspronkelijk uit Erfurt en nu in de Staatsbibliothek in Berlijn, kostbare handschriften, een schilderij van Chagall uit het Tel Aviv Museum of Art, maar ook The Alephbet Tapestry van de hedendaagse Russisch-Amerikaanse kunstenaar Grisha Bruskin.

Jodendom. Een wereld vol verhalen maakt deel uit van een reeks tentoonstellingen van De Nieuwe Kerk over wereldreligies in cultuurhistorisch perspectief. Waar het Joods Historisch Museum zich met name richt op de joodse cultuur, religie en geschiedenis in Nederland, stelt De Nieuwe Kerk met deze tentoonstelling vooral de mondiale diversiteit centraal, met het gebouw als spirituele plek.

tot en met 15 april in de Nieuwe Kerk Amsterdam
Boek nu en betaal slechts 12,00 in plaats van 15,00!

Lees ook:Vissen als levensstijl: tentoonstelling Fisk & Frij Van Jopie Huisman tot Jan Mankes
Lees ook:Mega-donatie Oprah Winfrey: 12 miljoen dollar voor museum
Lees ook:Nieuwe Kerk in Amsterdam opent tentoonstelling over koninklijke inhuldigingen
Lees ook:Nederlands fotomuseum kleurt WIT!
Lees ook:Expositie….. om even bij stil te staan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>