Kijk voor tekenactiviteit opTekenradar.nl

Het tekenseizoen komt langzamerhand op gang en duurt tot eind september.  Voordat je je wandelschoenen aantrekt 0m de natuur in te gaan, doe je er goed aan op een onlangs gelanceerde site kijken wat de verwachte tekenactiviteit is. Superhandig, de website Tekenradar.nl! Het is een initiatief van Wageningen University en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) .  ‘Hoe hoger de activiteit, hoe groter de kans om door een teek gebeten te worden en hoe belangrijker het is om te controleren op tekenbeten’, zegt het RIVM. Daarnaast kun je op de website tekenbeten of een rode ringvormige uitslag melden. Ook kun je verwijderde teken opsturen om te laten onderzoeken of de teek besmet is.

Tekenradar.nl geeft voor elke plaats in Nederland een tiendaagse verwachting voor het tekenactiviteitsniveau van de aanwezige teken weer. De verwachting geeft geen indicatie voor het totaal aantal teken op een bepaalde plaats. Er worden vijf categorieën voor tekenactiviteit onderscheiden: Minimaal, gering, middelmatig, hoog en zeer hoog. Vandaag verwachten we in de provincies Friesland en Groningen nog een minimale tekenactiviteit.

In het midden van het land is de tekenactiviteit opgelopen tot gering terwijl in grote delen van de onderste helft van Nederland al een middelmatige activiteit verwacht wordt.

Lees ook:Wandelen in de lentezon? Pas op voor teken!
Lees ook:Teken komen steeds vakeer in tuinen voor (filmpje)
Lees ook:De keerzijde van deze mooie lentedag: de teek is weer actief!
Lees ook:RIVM verwacht veel tekenbeten deze zomer
Lees ook:“week van de teek” wijst op gevaren teken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>