Recepten voor babyhapjes

Ben jij ook nog zo’n ouderwetse oppas-oma die haar kleinkinderen verse gezonde baby-hapjes geeft? De potjes die in tas zaten gingen bij mij meestal weer mee terug naar huis. Vond het heerlijk iets zelf voor ze te maken en ze te zien smullen. Op de site van de Telegraaf zag ik een aantal lekkere recepten voor de kleine smulpapen:

 

 

 


Nectarine perzikenmoes (vanaf 6 maanden)


Een fruithapje die je in een zucht bereidt. Allereerst schil je de perzik en de nectarine. Daarna snijd je het vruchtvlees in kleine stukjes en pureer je het met de staafmixer tot een gladde moes. Een heerlijk hapje voor je kleine koter.
Aardbeien bananen hapje (vanaf 8 maanden)
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze onder lauwwarm water. Kook de aardbeien ongeveer drie minuten op een laag vuurtje en laat ze goed afkoelen. Snijd ondertussen de banaan in plakjes. Tot slot pureer je de aardbeien en de baan met de staafmixer. En viola, een gezonde en lekkere fruithap.
Milkshake (vanaf 12 maanden)

Kies een fruitsoort naar keuze, bijvoorbeeld aardbei, banaan of perzik. Snijd in kleine stukjes en mix met de staafmixer. Giet er volgens 150 ml melk bij en mix nog een minuutje. Giet het in een beker, rietje erin en smullen maar.

Bloemkoolhapje (vanaf 6 maanden)


Schil een aardappel en snijd hem in kleine stukjes. Kook de aardappel in ongeveer een kwartiertje gaar. Snijd een aantal roosjes van de bloemkool af en kook deze tien minuutjes. Pureer daarna de aardappel met de roosjes bloemkool. Voeg een beetje margarine toe om het wat zachter te maken.
Wortel met vis (vanaf 8 maanden)

Schil als eerst de wortel en kook deze in ongeveer tien minuten beetgaar. Zet vervolgens een pannetje kokend water op het vuur en strooi hier een handje rijst in. Stoof in acht tot twaalf minuten een stukje kabeljauw. Mix alle ingrediënten met een scheutje melk.
Pastaprutje (vanaf 12 maanden)

Kook pasta naar keuze volgens de bereidingswijze. Snijd één courgette in stukjes en bak deze twee minuten in een verhitte pan. Voeg daarna het gehakt toe en bak deze tot hij mooi bruin is. Voeg een blikje tomatenblokjes toe en laat het geheel vijf minuten sudderen. Breng dit op smaak met peper, zout en eventueel basilicum. Mix de saus met een staafmixer en giet het over de pasta.

Lees ook:Venkelsoep met Hollandse garnalen (recept)
Lees ook:Recept; aardbeienshake met pernod
Lees ook:Zelf (gezond) aardbeien-ijs maken (recept)
Lees ook:Aspergesoep met Hollandse garnalen
Lees ook:Maaltijdsalade met asperges (recept)

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recepten voor babyhapjes

  1. Pingback: Lauwwarme kruidensalade met zalmforel | 50plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>