Calorieën verbranden door The Shining of andere films te kijken!

Grappig. Het moet je favoriete genre maar zijn, maar als je van horrorfilms houdt, is het kijken van die films een goede manier om calorieën te verbranden… Uit onderzoek van de universiteit van Westminster is namelijk gebleken dat het kijken van een horrorfilm een prima bezigheid is om calorieën te verbranden. “We hebben tien horrorfilms getest, bij het bekijken van die films gingen de harten van onze proefpersonen sneller kloppen, het bloed stroomde sneller, ze voelden de adrenaline door hun lichaam stromen”, aldus Richard Mackenzie, die het onderzoek leidde.

Volgens de onderzoekers is het belangrijk dat de film ‘echt eng is’. “Mensen voelen dan stress, angst bij horrorfilms. Dit maakt adrenaline aan, wat de eetlust remt en ervoor zorgt dat eten sneller verwerkt is en uiteindelijk calorieën verbrandt.” Van de geteste films verbrandde The Shining de meeste calorieën, namelijk 184, vergelijkbaar met een half uur wandelen. Ik vind het overigens wel jammer dat de onderzoekers niet vermelden hoeveel calorieën je verbrand bij een komedie (zoals deze aanrader: De Marathon) of een actiefilm. En zou je ook veel calorieën verbranden bij het lezen van een spannend boek (zoals bijvoorbeeld The Shining).

De top 10 van de onderzochte calorie verbrandende films:

1. The Shining: 184 calorieën
2. Jaws: 161 calorieën
3. The Exorcist: 158 calorieën
4. Alien: 152 calorieën
5. Saw: 133 calorieën
6. A Nightmare on Elm Street: 118 calorieën
7. Paranormal Activity: 111 calorieën
8. The Blair Witch Project: 105 calorieën
9. The Texas Chain Saw Massacre: 107 calorieën
10. [Rec]: 101 calorieën

 

Lees ook:Hoog tijd om aan de lenteschoonmaak te beginnen….
Lees ook:Appels met schil eten heeft voordelen voor ouderen
Lees ook:Dunner door denken?
Lees ook:65 and still going strong: Terminator 5 voor Schwarzenegger
Lees ook:In je bootje naar de film in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>