Senioren willen “latten”

Uit onderzoek van een datingsite is gebleken dat zes op de tien 50-plussers die op zoek zijn naar een nieuwe partner, het liefst een LAT-relatie willen.

Zo’n 36 procent van de oudere mannen zou liever samenwonen met hun toekomstige partner. De meeste oudere mannen zijn op zoek zijn naar een jongere vrouw, terwijl de meeste 50-plus vrouwen op zoek zijn naar een oudere man. Vooral oudere senioren (65+) geven de voorkeur aan een LAT-relatie, terwijl jongere ouderen (50-65) eerder geneigd zijn te denken aan samenwonen met een toekomstige partner.

 

 

Na een scheiding, het overlijden van een partner of een periode alleen gaat een groot deel van die alleenstaanden (weer) op zoek naar een nieuwe partner. En dat doet de oudere alleenstaande steeds vaker via de digitale weg, de datingsite.

Ruim 30 procent van de alleenstaande senioren gaat op zoek naar een nieuwe partner. Zo’n 26 procent doet dit omdat hij of zij behoefte heeft aan een maatje en 24 procent doet dit omdat een eerdere relatie is geëindigd. Ouderen daten niet vaak, gemiddeld één of twee keer per jaar. Slechts 3,7 procent hoopt op een huwelijk met een nieuwe partner. Persoonlijkheid, aantrekkingskracht en werk/opleidingsniveau blijken voor ouderen belangrijke pijlers bij de zoektocht naar een partner. Levensopvatting en geloof speelt slechts een beperkte rol.

Lees ook:50-plusser wil graag lat-relatie!
Lees ook:Booming business: datingsites voor senioren
Lees ook:Ja of nee een relatie voor de 50-plusser
Lees ook:Seksualiteit verdwijnt niet bij het ouder worden
Lees ook:Bejaarde mannen meer “in” voor seks dan vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>