Koudste 17 mei in ruim veertig jaar

Koude voeten, koude handen, koude neus, kachel aan op 20 graden…… en dat op 17 mei!!! Afschuwelijk! Deze dag gaat de boeken in als de koudste 17 mei sinds 1972. In De Bilt werd het niet warmer dan 10,4 graden. Sinds 1911 werd het slechts drie keer kouder op 17 mei, meldt weeronline.nl.

Morgen hebben we een familie-reünie in Drenthe. Gepland staan een tocht met een trekkertram en aansluitend een barbecue. Ik denk dat we boffen…..de buien trekken via het westen weg uit Nederland en in de middag droogt het langzaam op en laat de zon zich steeds meer zien!!

 

De koudste 17 mei was in 1972, toen het kwik niet hoger kwam dan 9,4 graden in De Bilt. In 1912 werd het 9,9 graden en in 1923 10,2.
Het koudst werd het vrijdag in Zeeland, waar een maximumtemperatuur van 9,4 graden werd gemeten. In Groningen werd het 14 graden. Daar liet de zon zich veelvuldig zien, in tegenstelling tot het zuiden van het land, waar het flink regende. Plaatselijk viel tot vijftien millimeter neerslag.

En eerste pinksterdag wordt een mooie voorjaarsdag met temperaturen tot 20 graden! Geniet ervan!

Lees ook:Op 29 mei was het nog nooit zo koud!
Lees ook:11 oktober was nog nooit zo koud!
Lees ook:Nachtvorst: voor de eerste keer dit jaar ruiten krabben…
Lees ook:We hadden een record vandaag! Nog nooit zo warm in maart!
Lees ook:Warmste 18 oktober sinds het begin van de metingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>