We hadden een record vandaag! Nog nooit zo warm in maart!

Zit je nog na te gloeien van deze eerste echte mooie lentedag? Ik wel! Wat een weertje zeg. Maar weet je dat je ook getuige bent geweest van een record? Want nog nooit eerder werd het in Nederland op 5 maart zo warm als nu. In De Bilt steeg het kwik naar 15,9 graden en daarmee is het oude landelijke warmterecord voor deze dag (15,0 graden op 5 maart 1992) verbroken, zo meldde weeronline.nl dinsdag. JOEHOE! Ik zeg taart en op naar de rest van een schitterend voorjaar en een geweldige zomer! Dinsdag werd in alle provincies behalve Limburg en Flevoland het dagrecord verbroken. Zo bereikte het kwik in Noord-Brabant 18,0 graden, in Zuid-Holland 16,7 graden en in Groningen 16,1 graden. Het oudste en warmste dagrecord, 18,2 graden in 1920 in Limburg, is niet verbroken. Daar bleef het het kwik dinsdagmiddag steken op 17,5 graden.
Maar dan moet ik jullie nu uit onze euforische stemming halen… Het lenteweer is van korte duur. „Vanaf woensdag neemt de bewolking toe en donderdag valt wat neerslag. Na het weekend krijgen we weer winterse temperaturen met grote kans op winterse neerslag. In de nachten daalt het kwik tot 4 graden onder nul en overdag halen we nauwelijks de 5 graden.”

Hm… Stom.

Lees ook:De lente-winter in cijfers: warmste 10 maart ooit gemeten
Lees ook:Kouder dan normaal voor deze tijd van het jaar: kwik daalt tot 0 graden aan de grond
Lees ook:Lente op komst!
Lees ook:Koudste 17 mei in ruim veertig jaar
Lees ook:Vandaag lekker weer, maar wel koudste lente in tijden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>