Kouder dan normaal voor deze tijd van het jaar: kwik daalt tot 0 graden aan de grond

Schermafbeelding 2014-09-23 om 11.12.20Huh? Dat gaat dan opeens wel weer erg snel… Zo na die heerlijke dagen van vorige week zou je het (nog) niet verwachten, maar het kwik in het oosten van het land is in de nacht van maandag op dinsdag aan de grond naar 0 graden gezakt.  Op 1,5 meter hoogte, waar overal ter wereld de luchttemperatuur wordt gemeten, was het 3,8 graden in Twente. In de rest van het land was het 4 tot 5 graden boven nul. Voor deze tijd van het jaar is 10 graden ‘s nachts normaal. Dat heeft Weeronline dinsdag laten weten. Eind mei en begin juni was het voor het laatst zo koud. De laatste keer dat het vroor, was begin mei.

Precies een week geleden was het ‘s nachts ruim 13 graden, en op de Waddeneilanden zelfs ongeveer 17 graden. Weeronline meldt dat in Noord-Scandinavië de eerste winterse neerslag is gevallen. Zo ligt in het Noorse Tromsø sneeuw. In een groot deel van Europa is het momenteel relatief koud: vanaf Groenland stroomt koele lucht richting Centraal-Europa.

Lees ook:Het lenteweer komt eraan!!!
Lees ook:11 oktober was nog nooit zo koud!
Lees ook:We hadden een record vandaag! Nog nooit zo warm in maart!
Lees ook:Warmste 18 oktober sinds het begin van de metingen
Lees ook:Koudste 17 mei in ruim veertig jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>