NS: minder treinen vanwege hitte

Schermafbeelding 2013-08-02 om 10.06.36Daar gaan we weer… natte sporen door de regen, gladheid door blaadjes op de rails, bevroren wissels in de winter… En deze keer is het (maar dat zal u niet verbazen) …de hoge temperatuur. De NS en ProRail nemen vrijdag maatregelen vanwege de warmte, omdat daardoor meer problemen kunnen ontstaan met zowel de treinen als het spoor. Dat meldt de NS. Vanaf het middaguur rijden in de randstad op enkele trajecten minder treinen om ruimte te maken voor eventuele storingen. Ook staan er extra storingsploegen en locomotieven paraat. Vrijdag worden volgens het KNMI tropische temperaturen tussen 32 en 36 graden verwacht. Het wamst wordt het in het zuidoosten van Nederland.
Er rijden minder Intercity’s op de trajecten Rotterdam – Utrecht en Amsterdam Enkhuizen. Op de trajecten Breukelen-Veenendaal Centrum, Rotterdam-Vlaardingen, Leiden-Gouda, Den Haag Centraal-Dordrecht en Rotterdam-Gouda Goverwelle rijden minder Sprinters.

Reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV noemt het uitdunnen van de treindienst ‘paniekvoetbal’. “Als door de warmte een bovenleiding knapt of de seinen uitvallen, dan kunnen daar helemaal geen treinen rijden. Het preventief maar vast verminderen van het aantal treinen dient dus geen enkel doel. Heel is heel en kapot is kapot. In plaats van alles op alles te zetten om de treindienst naar behoren uit te voeren, kiest de spoorsector nu voor een zwaktebod. Bovendien zal het in de resterende treinen extra druk zijn, hetgeen met dit warme weer bepaald niet prettig is.”

Lees ook:Daar gaan we weer… NS komt morgen weer met aangepaste dienstregeling
Lees ook:NS neemt sneeuw-maatregelen: dinsdag minder treinen
Lees ook:Kruidvat heeft weer zeer goedkope treinkaartjes te koop: rennen!
Lees ook:Geen Thalys treinen vandaag
Lees ook:Voordelig op reis met Blokker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>