NS neemt sneeuw-maatregelen: dinsdag minder treinen

Schermafbeelding 2013-03-11 om 21.49.24Daar gaan we weer… Er is weer sneeuw op komst. En vanwege de verwachte sneeuwval rijden er morgen minder treinen in het zuiden van het land. De NS heeft dat maandag aangekondigd. Het zuiden van het land wordt dinsdag zoveel mogelijk losgekoppeld van het landelijke spoornet, aldus de NS. Door deze aanpassing is de kans kleiner dat verstoringen in het zuiden invloed hebben op de dienstregeling in de rest van Nederland. Spoorbeheerder Prorail houdt extra personeel en hulplocomotieven achter de hand. Er rijden in het zuiden minder intercity’s. Sprinters rijden wel volgens de normale dienstregeling. Reizigers krijgen het advies om voor vertrek de actuele reisplanners te raadplegen.
Het KNMI waarschuwt maandagavond voor langdurige sneeuwval. Het weerinstituut kondigde ‘code oranje’ af voor Limburg en het zuidoosten van Brabant. Daar begint het rond middernacht te sneeuwen en de verwachting is dat dat ‘gestaag’ doorgaat tot dinsdagmiddag. Volgens het KNMI kan er morgen een sneeuwdek liggen van meer dan 10 centimeter.

Lees ook:Daar gaan we weer… NS komt morgen weer met aangepaste dienstregeling
Lees ook:Nieuw onweer op komst …met alle bijbehorende problemen
Lees ook:‘Siberisch weekend’ met sneeuwverwachting…
Lees ook:Wéér winterweer met sneeuw en ijzel op komst
Lees ook:Sneeuw op komst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>