Sneeuw op komst!

Schermafbeelding 2014-12-26 om 13.16.36Wordt het dan toch echt winter? Het begint er een beetje op te lijken, want waar we vandaag nog perioden met zon hebben, wordt er voor morgen in het midden en zuiden van het land sneeuw verwacht. Vanmiddag is er vrij veel sluierbewolking, in het noorden en oosten schijnt de zon. In het het uiterste noordoosten komt lokaal dichte mist voor. Het blijft vrijwel overal droog. De temperatuur ligt rond 4 graden, in mistgebieden rond het vriespunt. De zuidwestenwind is zwak tot matig en draait geleidelijk naar zuidelijke richtingen. Vannacht wordt de bewolking van het westen uit dikker en later bereikt een neerslaggebied het zuidwesten en zuiden van het land. De neerslag valt eerst als regen, maar gaat al snel over in natte sneeuw. De temperatuur daalt in het oosten naar waarden rond het vriespunt, in het westen wordt het +2 graden. De zuidoostenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt en in het midden en zuiden van het land valt geruime tijd natte sneeuw, die geleidelijk overgaat in droge sneeuw. Op veel plaatsen vormt zich een sneeuwdek van enkele centimeters, in het zuidoosten 5-10 cm, lokaal mogelijk meer. De sneeuw trekt in de avond in zuidoostelijke richting weg. In het noordoosten en het noorden van het land blijft waarschijnlijk zo goed als droog. De temperatuur ligt overdag net iets boven het vriespunt, in Zeeland is het wat minder koud. De wind draait naar oost tot noordoost en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig. (Bron: KNMI)

Lees ook:Kans op gladheid vannacht: ga voorbereid op weg!
Lees ook:Gaat de winter dan toch komen? Kou en sneeuw op komst!
Lees ook:‘Siberisch weekend’ met sneeuwverwachting…
Lees ook:Opnieuw sneeuw verwacht!
Lees ook:Daar gaan de barbecueplannen: zware onweersbuien op komst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>