Ridderorde trekt ten strijde voor mantelzorgers

image003Vanwege de overheidsbezuinigingen wordt steeds meer verwacht van mantelzorgers; de roep om hulp wordt daarmee luider. Alzheimer Nederland vraagt aandacht voor het groeiende probleem dat ruim 80 procent van de 1.000.000 mantelzorgers die – vaak dag en nacht – voor een naaste met dementie zorgen, overbelast is of dreigt te raken. Voor dit probleem moet op korte termijn een oplossing komen. Dementie tast de hersenen dusdanig aan dat mensen met dementie geestelijk en lichamelijk achteruit gaan en uiteindelijk alle grip op de realiteit verliezen. De patiënt raakt op den duur 100% afhankelijk van mantelzorg. Om mantelzorgers te helpen bij deze zware taak, zijn investeringen nodig. Vandaag heeft Alzheimer Nederland op opvallende wijze een aanvraag ingediend bij de VriendenLoterij. Ridders te paard – “de orde der mantelzorgers” – trokken door het Vondelpark in Amsterdam naar het hoofdkantoor van de Vriendenloterij om de aanvraag persoonlijk te overhandigen.

 

 

Alzheimer Nederland wil dementie voorkomen of genezen. Alzheimer Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen voor dementie. In de tussentijd werken ze aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Alzheimer Nederland biedt al bijna 30 jaar hulp en informatie aan mensen met dementie en hun naasten. Ze behartigen hun belangen bij politiek, beleidsmakers en zorgverleners. Met een landelijk dekkend netwerk (53 afdelingen, 220 Alzheimer Cafés, 24/7 bereikbare gratis Alzheimertelefoon) krijgen zij dit ook lokaal voor elkaar. Dit onderscheidt hen van andere organisaties die zich bezighouden met dementie. Alzheimer Nederland is volledig afhankelijk van particuliere giften en heeft het CBF-keurmerk voor goede doelen.

Lees ook:Kom in actie morgen op Wereld Alzheimer Dag
Lees ook:Verdubbeling aantal dementiepatiënten in 2050
Lees ook:Stijging van 334% dementerenden in Zeewolde
Lees ook:Home Instead overhandigt eerste exemplaar ‘Mantelzorg: geloof in eigen kunnen’ aan Nationaal Ouderenfonds
Lees ook:Alzheimer stel je niet uit door geheugentraining

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>